Clicky

 
Transport Online - Diesel- en benzineprijs stijgen zaterdag opnieuw

Diesel- en benzineprijs stijgen zaterdag opnieuw

Diesel- en benzineprijs stijgen zaterdag opnieuw
04-03-2022 17:44 | Weer en Verkeer | auteur ANP

AMSTERDAM - Tanken aan de pomp in Nederland wordt dit weekend nog duurder als gevolg van de onrust op de oliemarkt door de oorlog in Oekraïne. Volgens consumentencollectief UnitedConsumers gaan de adviesprijzen van de grote oliemaatschappijen zaterdag opnieuw met meerdere centen omhoog, net als vrijdag het geval was.

Van de vier concerns waarvan al gegevens binnen zijn, loopt de geadviseerde literprijs voor Euro95 (E10) tussen de 2 en 6 cent op. Bij diesel moeten automobilisten zoals het er nu uitziet rekening houden met prijsstijgingen van 2 tot 8 cent per liter. Maar van één groot bedrijf ontbreken de nieuwe prijzen nog.

Vrijdag gingen de prijzen al fors omhoog. Daardoor was de adviesprijs voor Euro95 al opgelopen tot een record van 2,311 euro per liter. Voor diesel gaat het om 2,012 euro, wat eveneens het hoogste niveau ooit is. Marktdeskundige Paul van Selms van UnitedConsumers noemt de prijsstijgingen van de laatste dagen "ongekend".

Aanval kerncentrale

De stemming op de financiële markten stond vrijdag extra onder druk door de Russische aanval op de kerncentrale van Zaporizja in Oekraïne waarbij brand uitbrak. De brand in de grootste kerncentrale van Europa is geblust en de stralingsniveaus zouden normaal zijn, maar Russische troepen hebben de centrale in handen.

Pomphouders kunnen wel afwijken van de adviesprijzen, die UnitedConsumers al sinds het begin van deze eeuw bijhoudt. In de praktijk betalen automobilisten de adviesprijzen alleen langs de snelweg. Op andere locaties geven tankstations vaak kortingen, hoewel tanken onder de 2 euro per liter benzine nu niet meer mogelijk lijkt. Volgens prijsvergelijker brandstof-zoeker.nl ben je bij goedkope pompen inmiddels ook al minstens 2,02 euro per liter kwijt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden