Clicky

 
Transport Online - Noodnummer voor gestrande Oekraïense vrachtwagenchauffeurs in België

Noodnummer voor gestrande Oekraïense vrachtwagenchauffeurs in België

Noodnummer voor gestrande Oekraïense vrachtwagenchauffeurs in België
04-03-2022 11:23 | België | auteur Redactie | Esther van der Wal

BRUSSEL - Naar aanleiding van het conflict in Oekraïne heeft het Sociaal Fonds Transport en Logistiek in België een noodnummer in het leven geroepen voor gestrande Oekraïense vrachtwagenchauffeurs.

 Vrachtwagenchauffeurs op de Belgische wegen die door het conflict in Oekraïne het contact met de thuisbasis zijn verloren en zo dreigen zonder geld of zelfs eten te vallen, kunnen contact opnemen met het Sociaal Fonds Transport en Logistiek (SFTL). "We laten onze collega’s niet in de kou staan", zegt Geert Heylen van het SFTL. "We roepen dan ook iedereen op – vrachtwagenchauffeurs en gewone burgers – om gestrande chauffeurs het noodnummer +32 2 421 10 55 door te geven, of zelf contact op te nemen om melding te maken van mensen in nood."

Net als in Nederland zijn ook op de Belgische wegen nogal wat Oekraïense vrachtwagenchauffeurs actief. Door de oorlog in eigen land zijn ze vaak op zichzelf aangewezen en in sommige gevallen dreigen ze ook echt in nood te komen.

“Chauffeurs die geen geld meer kunnen pinnen, geen onderdak hebben of zelfs geen eten, willen we helpen”, zegt Geert Heylen van het SFTL. “Het is niet altijd makkelijk om hen te bereiken. Daarom hebben we nu een noodnummer opgericht en vragen we aan Belgische en andere chauffeurs om mee een oogje in het zeil te houden. Ook burgers kunnen helpen. Zien ze ergens een vrachtwagen lange tijd op dezelfde plaats staan, dan geven ze best het noodnummer door of doen ze zelf een melding via het nummer.”

Het SFTL vraagt om uit te kijken naar vrachtwagens met een Oekraïense nummerplaat (UA), maar ook met een Russisch (RUS) of Wit-Russisch (BY) kenteken.

“Deze mensen zijn nu het slachtoffer van de waanzin van één man. We willen ook hen helpen. Veel Russen kunnen immers nergens nog geld afhalen”, zegt Heylen. “We willen echt niet dat hier chauffeurs weken aan een stuk moeten proberen overleven in hun cabine, zonder eten en drinken en/of zonder de mogelijkheid om zich te wassen. We vermoeden immers dat veel transportbedrijven uit het Oostblok liever zullen hebben dat de vrachtwagens hier blijven, om niet in beslag genomen te worden of dergelijke. De chauffeurs zijn sowieso slachtoffer en we willen kijken voor een oplossing voor elk van hen.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden