Transport Online - Opdracht van 600 schone truck voor Daimler Trucks North America

Opdracht van 600 schone truck voor Daimler Trucks North America

Opdracht van 600 schone truck voor Daimler Trucks North America
15-09-2009 09:10 | Overig | auteur de redactie
Daimler Trucks North America (DTNA) is door het Amerikaanse ministerie voor energie (United States Department of Energie, DOE) opgenomen in het 'Clean Cities Program', dat de ontwikkeling van alternatieve aandrijflijntechnologieën stimuleert en subsidieert. Er zullen meer dan 600 trucks van het merk Freightliner met hybride- of aardgasaandrijving worden ingezet bij toonaangevende exploitanten van grote wagenparken in de USA.

DTNA zal aan minstens zeven programma's deelnemen waarvoor de Amerikaanse overheid een bedrag van in totaal $ 32,9 miljoen (ca. € 23 miljoen) ter beschikking heeft gesteld. Dit komt ten goede aan een aantal toonaangevende bedrijven met grote wagenparken in de VS in de vorm van subsidies voor de aankoop en inzet van 638 hybridevoertuigen en voertuigen met alternatieve brandstoftechnologieën.

Het Clean Cities Program voor schone steden maakt deel uit van het investeringsprogramma 'American Recovery and Reinvestment Act' (ARRA), dat in februari van dit jaar van start is gegaan. Het is bedoeld om bedrijven met grote wagenparken te bewegen, over te gaan op schone en zuinige diesel- en alternatieve energietechnologieën. Met de arbeidsplaatsen die daardoor worden gecreëerd wordt de Amerikaanse economie gestimuleerd en de afhankelijkheid van buitenlandse olie verkleind.

De DOE stelt binnen het Clean City Program subsidies van in totaal een kleine 100 miljoen dollar ter beschikking en nog eens ca. 14 miljoen voor de uitbreiding van de infrastructuur voor alternatieve energieën. Daarmee is het programma één van de grootste projecten ter stimulering van hybride- en alternatieve aandrijvingen voor trucks.

DTNA zal de DOE-subsidie gebruiken voor de fabricage en verkoop van meer dan 600 voertuigen met alternatieve aandrijvingen. Daartoe behoren trucks en trekkers van de Freightliner Business Class M2e 106 met hybride-elektro aandrijving en de Freightliner Business Class M2 112 met aardgasaandrijving in de varianten CNG (Compressed Natural Gas) en LNG (Liquid Natural Gas), alsmede chassis voor hybride-elektrische, hybride-hydraulische en aardgasaangedreven walk-in bestelwagens. De chassis worden geproduceerd door Freightliner Chassis Corporation (FCCC).De hybridevoertuigen van DTNA leveren energiebesparingen en dus financiële voordelen op. In de lithium-ion batterijen die voor de hybride-elektrische aandrijving worden gebruikt wordt ca. 25 procent van de remenergie opgeslagen. Bij het hybride-hydraulische systeem wordt in een accu zelfs tot 70 procent remenergie verzameld. De op deze manier gewonnen energie wordt vervolgens weer bij het optrekken gebruikt en dat zorgt voor een lager brandstofverbruik, minder slijtage van de remmen en minder voertuiggeluid.

DTNA heeft in 2008 als eerste fabrikant in de USA een aardgasaangedreven truck aan klanten geleverd. Daarmee voldeed DTNA al twee jaar vóór invoering van de Amerikaanse richtlijn EPA 10 in 2010 aan de hierin gestelde strenge emissienormen. Met trucks op aardgas kan de uitstoot van schadelijke stoffen met meer dan 90 procent worden gereduceerd en, afhankelijk van de wijze van gebruik, kan per truck $ 6.000 (ca. € 4.000) op brandstof- en bedrijfskosten worden bespaard.
Onlangs heeft DTNA de Freightliner Business Class M2 112 NG geïntroduceerd, een nieuwe aardgasaangedreven truck die vooral geschikt is om te worden ingezet in havens en regionaaltransport.

DTNA zet zich al jarenlang in voor innovatieve technologieën, waarvan zowel de klanten als het milieu profiteren. Daimler AG heeft de inspanningen op dit gebied gebundeld in het wereldwijde initiatief 'Shaping Future Transportation', dat erop is gericht de uitstoot van schadelijke stoffen, kooldioxide en het brandstofverbruik van bedrijfswagens steeds verder te verlagen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,621
Diesel1,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions