Clicky

 
Transport Online - TV-programma Meiden die Rijden onder vuur

TV-programma Meiden die Rijden onder vuur

TV-programma Meiden die Rijden onder vuur
04-03-2022 08:58 | Transport | auteur ANP

HILVERSUM - Zowel kijkers als Veilig Verkeer Nederland (VVN) hebben kritiek op het programma Meiden die Rijden van omroep Powned. In het AD van vrijdag waarschuwt VVN dat onveilige acties van de truckers in het programma zulk gedrag kunnen normaliseren.

Meiden die Rijden volgt veertien vrouwen die hun meisjesdroom hebben waargemaakt en vrachtwagenchauffeur zijn geworden. In het programma was onder meer een deelnemer te zien die bellend achter het stuur zat, rijden er chauffeurs zonder gordel en riep een van hen "oranje is het nieuwe groen" toen zij gas gaf bij een oranje stoplicht.

Veilig Verkeer Nederland-woordvoerder Rob Stomphorst stelt in het AD-artikel: "Meiden die rijden is lachen voor de doelgroep misschien, maar er gaat weinig educatieve kracht vanuit." Hij heeft Powned gewezen op de voorbeeldfunctie van een omroep. Stomphorst: "Uitspraken als ‘Oranje is het nieuwe groen’ kunnen invloed hebben op notoire overtreders en dat gedrag normaliseren. En dat zou jammer zijn, want er gebeuren elk jaar al te veel ongelukken.’’

Powned geeft in een reactie aan de krant aan de kritiek te begrijpen en belooft in eventuele nieuwe afleveringen scherper te zijn op het naleven van verkeersregels.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,430
Diesel2,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden