Clicky

 
Transport Online - A2 richting Amsterdam weer vrij na tientallen dode spreeuwen op de weg [+foto's]

A2 richting Amsterdam weer vrij na tientallen dode spreeuwen op de weg

A2 richting Amsterdam weer vrij na tientallen dode spreeuwen op de weg [+foto's]
03-03-2022 19:14 | Weer en Verkeer | auteur ANP

VINKEVEEN - De A2 bij Vinkeveen in de richting Amsterdam is weer vrijgegeven nadat er eerder op donderdag tientallen dode spreeuwen op de weg waren gevallen. Drie van de vijf rijstroken werden afgezet, de opgelopen vertraging van bijna een uur neemt weer af, zo meldt Rijkswaterstaat.

Onduidelijk is waardoor de spreeuwen rond 14.30 uur uit de lucht dood op het wegdek vielen. "We hebben niet op beeld staan hoe het is gebeurd", aldus een woordvoerster van Rijkswaterstaat. Wel is op foto's van camera's op de weg te zien dat de vogels verspreid over de rijstroken liggen.

In verband met de heersende vogelgriep heeft Rijkswaterstaat contact gezocht met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) maar zij komen "doorgaans niet op dit soort meldingen af", legt de woordvoerster van Rijkswaterstaat uit. Daarop werd besloten de dieren niet met de hand te ruimen, maar een schoonmaakwagen te laten komen. "Zodat eventuele ziektes niet zouden overslaan op onze medewerkers."

De NVWA laat desgevraagd weten niet aan vogelgriep te denken, want dan "valt er geen hele zwerm vogels uit de lucht, zo laten de deskundigen hier aan mij weten", zegt een woordvoerder. "Het lijkt eerder op een schrikreactie van deze vogels, en dat ze op die manier op de snelweg zijn terechtgekomen en zijn doodgereden." Zo kan het zijn dat de spreeuwen zijn geschrokken van een roofvogel en vervolgens een duikvlucht inzetten. "En dat is niet zo handig boven een snelweg".

Tijdens het bergen werd verkeer richting Amsterdam vanaf knooppunt Oudenrijn omgeleid via de A12. Rond 17.00 uur was alles opgeruimd en werden alle rijstroken weer vrijgegeven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden