Clicky


Fout geparkeerde Oekraïense vrachtwagenchauffeur uitgeput, oververmoeid en stress door thuissituatie

Fout geparkeerde Oekraïense vrachtwagenchauffeur uitgeput, oververmoeid en stress door thuissituatie
03-03-2022 17:21 | Controles | auteur Redactie

MAASTRICHT - De politie van Maastricht kreeg woensdagavond een melding binnen over een fout geparkeerde Oekraïense vrachtwagen bij een kapel aan de Ambyerstraat-Noord. De chauffeur zou volgens de melder slapend achter het stuur zitten. De politie ging ter plaatse.

De politie zag dat de vrachtwagen maar voor de helft in een parkeervak stond. Een parkeervak bestemd voor personenauto’s.

Het was voor de agenten moeilijk om de chauffeur wakker te krijgen. Nadat dit lukte was het erg moeilijk, vanwege de taalbarrière, om contact te maken met de chauffeur.

Middels een telefonische tolk konden de agenten in gesprek met de chauffeur. Tijdens het gesprek met de tolk werd de chauffeur onwel en raakte hij buiten bewustzijn. Hij kwam al snel weer bij kennis maar werd toch in de ambulance even nagekeken. De chauffeur, eveneens afkomstig uit de Oekraïne, bleek oververmoeid en uitputtingsverschijnselen te hebben in combinatie met stress.

De chauffeur vertelde de agenten dat hij zich ernstig zorgen maakt om zijn land, zijn gezin en familie die daar nu in het oorlogsgebied zitten. Hij zag het kapelletje en wilde zijn vrachtwagen dicht bij de kapel parkeren om even te kunnen rusten en te bidden voor zijn familie in de Oekraïne.

"Het zien van zoveel verdriet in de ogen van deze man en de bezorgdheid om zijn dierbaren dat raakt!", aldus de politie.

De chauffeur heeft op aanwijzing van de agenten zijn vrachtwagen binnen de parkeervakken geplaatst. De chauffeur heeft nog een paar uurtjes kunnen rusten en bidden bij het kapelletje. Hij heeft daarna zijn weg weer vervolgt richting Oekraïne met een vrachtwagen vol hulpgoederen.

De agenten hebben met een “boks” afscheid genomen van deze chauffeur en hebben hem een goede terugreis en heel veel sterkte gewenst. "Dit soort situaties gaan ook ons aan het hart en een boete is niet uitgeschreven", aldus de politie.