Clicky


KLM start dienstverlening Zuid-Korea weer op, Japan nog onbekend

KLM start dienstverlening Zuid-Korea weer op, Japan nog onbekend
03-03-2022 14:42 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

AMSTERDAM - KLM gaat weer vliegen op Zuid-Korea. De maatschappij vliegt met ingang van zaterdag weer naar Seoul. Dat zal vanaf maandag een dagelijkse vlucht zijn, waarbij de vluchten op sommige dagen ook gecombineerd zullen worden met ofwel Shanghai, ofwel Hangzhou in China. Over het opstarten van vluchten naar Japan gaf KLM nog geen duidelijkheid. Dat wordt nog onderzocht.

KLM kan vanwege de sancties geen gebruik meer maken van het Russische luchtruim. Tot en met donderdag werden daarom geen vluchten naar bestemmingen in Zuid-Korea, Japan en China uitgevoerd, omdat naar Azië doorgaans ook door het Russisch luchtruim wordt gevlogen.

In de nieuwe dienstregeling is besloten via Kazachstan om Rusland heen te vliegen. De heenvluchten duren daardoor 1,5 uur langer. Terug neemt de reis 2 uur en 25 minuten langer in beslag. KLM zegt op 13 maart vanwege de Paralympische Spelen eenmalig een vlucht naar Beijing uit te voeren via Zuid-Korea.

KLM benadrukt dat omvliegen ook extra kosten met zich meebrengt. De extra kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals windrichting en belading. De maatschappij kan daar naar eigen zeggen geen vaste getallen aan hangen. Vooralsnog zullen deze extra kosten geen effect hebben op te ticketprijzen, omdat die met name door de marktontwikkelingen worden bepaald.

KLM vloog tot de sluiting van het Russische luchtruim veertien keer per week van en naar bestemmingen in China, Japan en Zuid-Korea. Daarbij was de frequentie al lager in vergelijking met de situatie van voor de coronacrisis vanwege de crisis en de beperkingen die nog in veel landen gelden.