Clicky


Stellantis doneert 1 miljoen euro aan humanitaire hulp voor Oekraïne

Stellantis doneert 1 miljoen euro aan humanitaire hulp voor Oekraïne

AMSTERDAM - Stellantis N.V. stelt vandaag via haar Foundation 1 miljoen euro aan humanitaire hulp ter beschikking om de Oekraïense vluchtelingen en burgers te steunen die door de huidige crisis zijn ontheemd. Met de steun van de hoofdverantwoordelijke van Stellantis in Oekraïne, zal Stellantis vertrouwen op een lokale NGO om Oekraïners te ondersteunen bij het gebruik van dit fonds.

"Stellantis veroordeelt geweld en agressie, en in deze tijd van ongekende pijn is onze prioriteit de gezondheid en veiligheid van onze Oekraïense werknemers en families", aldus Carlos Tavares, CEO van Stellantis.

“Er is een agressie gestart die een wereldorde, die al door onzekerheid is verstoord, heeft doen wankelen. De Stellantis-gemeenschap, die bestaat uit 170 nationaliteiten, kijkt met ontzetting toe terwijl burgers het land ontvluchten. Zelfs als de omvang van de causaliteiten nog niet duidelijk is, zal de menselijke tol aanzienlijk zijn.”

Stellantis heeft 71 werknemers in Oekraïne en heeft onmiddellijk een toegewijd 24/7 ondersteuningsteam ingesteld om hun gezondheid en veiligheid actief te bewaken. Op dit moment zijn ze allemaal veilig.