Clicky

 
Transport Online - Rapport: China vroeg Rusland om uitstel invasie tot na Spelen

Rapport: China vroeg Rusland om uitstel invasie tot na Spelen

Rapport: China vroeg Rusland om uitstel invasie tot na Spelen
03-03-2022 00:16 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR

WASHINGTON - Volgens een westers inlichtingenrapport hebben hoge Chinese functionarissen begin februari Rusland verzocht om Oekraïne niet binnen te vallen voor het einde van de Olympische Winterspelen in Beijing. Dat berichten verschillende Amerikaanse media, waaronder The New York Times. Het rapport citeert onder anderen Amerikaanse regeringsfunctionarissen en een Europese functionaris.

Het rapport geeft aan dat hoge Chinese functionarissen enige kennis hadden van de oorlogsplannen of bedoelingen van Rusland voordat de invasie vorige week begon, schrijft The New York Times. De inlichtingen over de uitwisseling tussen de Chinese en Russische functionarissen waren geheim. Ze werden verzameld door "een westerse inlichtingendienst" en geloofwaardig geacht door de functionarissen die de informatie beoordeelden, aldus de krant.

In westerse regeringskringen werden de bevindingen in het rapport gedeeld in de context van besprekingen over een eventuele Russische aanval op Oekraïne, stelt The New York Times. Desalniettemin hadden verschillende inlichtingendiensten verschillende interpretaties en is ook niet duidelijk hoe "breed" de bevindingen werden gedeeld, aldus de krant.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,931
Diesel1,750

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions