Clicky

 
Transport Online - Duits energiebedrijf schrijft 1 miljard euro af op Nord Stream 2

Duits energiebedrijf schrijft 1 miljard euro af op Nord Stream 2

Duits energiebedrijf schrijft 1 miljard euro af op Nord Stream 2
02-03-2022 19:25 | Financieel | auteur ANP

KASSEL - Het Duitse energiebedrijf Wintershall Dea verwacht honderden miljoenen euro's te verliezen aan de gaspijpleiding Nord Stream 2. De Duitse regering schorste vorige week het proces van goedkeuring voor de gaspijpleiding tussen Rusland en Duitsland voor onbepaalde tijd. Nu het moederbedrijf van het infrastructuurproject uitstel van betaling heeft gevraagd schrijft Wintershall Dea ongeveer 1 miljard euro af op de financiering van de pijpleiding.

Wintershall Dea keurt de Russische inval in Oekraïne in scherpe bewoordingen af. Het bedrijf kondigt aan geen extra projecten voor olie- en gaswinning in Rusland meer te beginnen. Ook worden "zo goed als alle" betalingen aan Rusland stopgezet.

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz besloot de ingebruikname van Nord Stream 2 vorige week stil te leggen nadat de Russische president Vladimir Poetin de onafhankelijkheid van twee afvallige regio's in Oost-Oekraïne had erkend. Enkele dagen later begon Rusland een grootschalige aanval op Oekraïne.

Agressie

Rusland zegt dat Scholz' beslissing de relatie met Duitsland onherstelbaar zal beschadigen.

Topman Mario Mehren van Wintershall Dea spreekt van "een oorlog van agressie van de Russische president tegen Oekraïne die onze activiteiten in Rusland op hun grondvesten heeft doen schudden".

Nord Stream 2 is in principe klaar voor gebruik. Het project was van meet af aan omstreden, omdat het de greep van Rusland op Europa zou verstevigen. Ook zou Oekraïne door Nord Stream 2 inkomsten uit de doorvoer van Russisch gas mislopen, omdat de gaspijpleiding door de Oostzee loopt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,068
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden