Clicky

 Mogelijk acties in streekvervoer

Mogelijk acties in streekvervoer

UTRECHT - Er komen mogelijk acties in het streekvervoer. De onderhandelingen over een nieuwe cao dreigen te mislukken. Dat komt volgens FNV door een combinatie van een ondermaats eindbod, gevolgd door een plots ultimatum van de werkgevers. Die willen voor 15 maart horen of de leden van FNV en andere vakbonden akkoord gaan met het eindbod wat zij gedaan hebben. Die deadline kan de FNV niet halen, omdat de stemming onder de leden dan nog loopt.

FNV heeft het eindbod negatief voorgelegd aan de leden. Het eindbod houdt volgens de vakbond onder meer een koopkrachtdaling van minimaal 5% in en de werkgevers willen niets weten van werkdrukverlagende maatregelen voor ouderen. Verder stellen ze een regeling voor om twee jaar eerder te kunnen stoppen met werken, die helemaal door de werknemers betaald moet worden.

FNV vindt dat werkgevers met deze voorstellen geen oog hebben voor de grote problemen waarvoor de sector staat en deze voor zich uit blijft schuiven. Marijn van der Gaag, bestuurder FNV Streekvervoer: "Wij hameren al jaren op het aanpakken van de hoge werkdruk en het ziekteverzuim. Wij eisen daarom ook dat de werkdruk omlaag gaat. Daarvoor moet er onder andere geïnvesteerd worden in jongere collega’s. Wij willen daarnaast dat werknemers structureel 5 procent meer loon krijgen en daarbij een automatische prijscompensatie om de inflatie te corrigeren."

FNV heeft vanaf 14 maart ledenraadplegingen gepland, waarin de leden kunnen stemmen voor of tegen het eindbod. "Met de deadline van de werkgevers van 15 maart wordt het proces tot het komen van een cao volledig verstoord. Wij weten op die datum nog niet wat onze leden vinden. Als die deadline blijft staan, betekent het dat we er niet uit gaan komen en dan zijn acties bijna niet meer te voorkomen", aldus Van der Gaag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats