Clicky

 
Transport Online - Politie zoekt nog vier verdachten overval waardetransport Amsterdam

Politie zoekt nog vier verdachten overval waardetransport Amsterdam

Politie zoekt nog vier verdachten overval waardetransport Amsterdam
01-03-2022 11:19 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De politie zoekt nog vier verdachten van de gewapende roofoverval op een waardetransport van Schöne Edelmetaal in Amsterdam-Noord, in mei vorig jaar. De politie toont dinsdagavond in Opsporing Verzocht beelden van de vier nog voortvluchtige overvallers.

De overval en vlucht van de daders wordt in de uitzending gereconstrueerd door middel van niet eerder vrijgegeven bewakingscamerabeelden, opnamen van getuigen en beelden van een politiehelikopter. Ook is er, onder meer door samenwerking van de Nederlandse politie met Belgische en Franse collega’s, belangrijke informatie te delen over de nog gezochte mannen, zo staat in een persbericht.

Op de beelden staan drie verdachten van wie de politie de identiteit nog niet kent. De identiteit van de vierde verdachte is wel bekend, maar de politie is nog op zoek naar hem en roept de hulp van het publiek in om zijn verblijfplaats te achterhalen.

Op 19 mei vorig jaar werd bij het bedrijf op de Meeuwenlaan een waardetransportauto van Brink's overvallen. Daarbij schoten de overvallers in de lucht met automatische wapens. Binnen werden medewerkers van Schöne vastgebonden. De daders gingen ervandoor met een buit van 14,5 miljoen euro, waarvan een deel nog zoek is.

Ze vluchtten in meerdere auto’s naar het dorp Broek in Waterland, boven Amsterdam, achtervolgd door een grote politiemacht. In een weiland in dat dorp schoot de politie een 47-jarige overvaller (een Fransman) dood en hield zij zes anderen aan. In november arresteerde de politie in België nog een 20-jarige vrouwelijke verdachte en in Frankrijk een 44-jarige Parijzenaar. De vrouw zit niet vast, de Fransman wel. Daarmee zitten zeven verdachten vast.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,430
Diesel2,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden