Clicky


Nieuwe Mercedes-Benz Tourismo voor Schepers Tours

Nieuwe Mercedes-Benz Tourismo voor Schepers Tours
01-03-2022 09:27 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK - Key-Accountmanager Bart van der Ham van EvoBus leverde hem persoonlijk af bij Schepers Tours: een gloednieuwe Mercedes-Benz Tourismo. Een stap waarmee het touringcarbedrijf vertrouwen uitstraalt in de toekomst. “Dit is echt het neusje van de zalm, zowel voor onze passagiers als chauffeurs”, aldus Bert Schepers, die superblij is met de Tourismo.

Om te beginnen bij het begin: wat voor bus is de Mercedes-Benz Tourismo precies? We hebben het hier over een zeer moderne, complete en luxe touringcar met drie assen. De aan Schepers Tours geleverde Tourismo is bijna 14 meter lang en heeft ruimte voor 57 passagiers en twee extra gidsstoelen. “Het is echt een geweldige bus”, vertelt Bert Schepers.

“We hebben er in februari de eerste ritten met passagiers mee gemaakt en ik kan wel zeggen: hij rijdt fantastisch. Het is alsof je in een luxe wagen rijdt, zo soepel gaat alles. Verder is hij bijzonder zuinig, biedt hij veel comfort voor onze passagiers en chauffeurs en heeft hij prachtige lijnen. Ook voldoet de Tourismo aan de strengste milieueisen. Dit is absoluut de mooiste bus die we hebben.”

Wagenpark vernieuwen

Schepers Tours vierde in 2021 zijn 90-jarig jubileum, en met Bert Schepers is inmiddels de vierde generatie Schepers’ actief binnen het bedrijf. Aan het roer van het bedrijf staat nu vader Max. Het familiebedrijf heeft vooral klanten uit het noorden en oosten van het land en is breed actief. Van dagtripjes, personeelsuitjes en schoolreizen, tot en met compleet verzorgde groepsreizen in heel Europa: Schepers Tours doet het allemaal. Ook de nieuwe Tourismo zal door Schepers Tours breed ingezet worden.

Net als de hele branche heeft het bedrijf flink last gehad van de coronalockdowns, maar toch durfde Schepers Tours de investering aan. Bert Schepers: “We wilden ons wagenpark vernieuwen en onze passagiers echt iets moois bieden. Dat is dankzij het goede speurwerk van EvoBus met deze Tourismo helemaal gelukt. En gelukkig merken we dat de markt voorzichtig weer aantrekt. Wij zijn er in ieder geval klaar voor!”

“We wilden ons wagenpark vernieuwen en onze passagiers echt iets moois bieden. Dat is met deze Tourismo helemaal gelukt.”

Over de samenwerking met EvoBus is Bert Schepers zeer te spreken. “Ze hebben daar echt aandacht voor je als klant en werken met een heel persoonlijke aanpak. Dat ligt ons goed. Dat ze deze bus gevonden hebben voor ons, is een knap staaltje werk. En dan zorgden ze ook nog eens voor een heel scherpe aanbieding. Kortom, we zijn heel blij met ze. We hebben in 2015 onze eerste bus bij EvoBus gekocht en aan alles merk je dat ze met je meedenken, goede after sales bieden en graag een stapje extra voor je doen. We zijn zo tevreden over hun aanpak bij de aanschaf van onze Tourismo dat we EvoBus zelfs een brief hebben gestuurd om ze te bedanken voor hun inzet. We kijken dan ook met veel vertrouwen uit naar onze verdere samenwerking in de toekomst.”

Lang zoeken

Vanuit Daimler Buses | EvoBus was Key-Accountmanager Bart van der Ham verantwoordelijk voor de verkoop aan Schepers Tours. Hij haalde alles uit de kast om een goede bus te vinden en is dan ook erg blij met het resultaat. “Het is geweldig dat ze er nu zo’n mooie bus bij hebben. Niet alleen voor hen, maar ook voor mij was de levering een echt hoera-moment. Ik heb mijn uiterste best voor ze gedaan, en na lang zoeken vond ik uiteindelijk deze geweldige Tourismo, die op voorraad stond in Duitsland. Zo snel als ik kon haalde ik hem naar Nederland om hem aan Schepers Tours te laten zien, en uiteindelijk kwam de koop rond. Daar hoorde ook bij dat we nog een aantal modificaties aan de bus zouden doen. Het resultaat is een zeer complete bus, die van alle gemakken is voorzien. Denk aan USB-aansluitingen voor de passagiers, kuchschermen, een watertappunt met warm water, een grote koelkast, noem maar op. Ook is er 230 Volt aan boord. Verder is de beenruimte geweldig. In andere bussen die wij leveren is die ook prima, maar in deze Tourismo is die extra riant.”

“Het resultaat is een zeer complete bus, die van alle gemakken is voorzien.”

Sideguard Assist Systeem

Een sterk punt van de bus is ook zijn veiligheidsniveau, vertelt Bart van der Ham. “De Tourismo die we aan Schepers Tours hebben geleverd, heeft onder meer een innovatief Sideguard Assist Systeem om het dodehoekrisico te beperken. Het systeem werkt met radar op de wielkast aan de rechterzijde en waarschuwt de chauffeur als er gevaar op een aanrijding dreigt. De verkeersveiligheid rond de bus is daardoor beter gewaarborgd. Al met al rijdt de bus geweldig, zoals ik zelf kon merken toen ik hem afleverde. Schepers Tours heeft met deze bus een sterke troef in handen, hij is echt onderscheidend. Ook door de bijzondere kleur. De meeste touringcars zijn wit, maar deze is uitgevoerd in donkergrijs metallic. Schitterend!”