Clicky

 
Transport Online - Chelsea-topman Roman Abramovitsj bij besprekingen Rusland en Oekraïne

Chelsea-topman Roman Abramovitsj bij besprekingen Rusland en Oekraïne

Chelsea-topman Roman Abramovitsj bij besprekingen Rusland en Oekraïne
28-02-2022 13:48 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - Roman Abramovitsj, jarenlang eigenaar van de Engelse voetbalclub Chelsea, neemt deel aan de onderhandelingen tussen Rusland en Oekraïne in een poging het gewapende conflict tussen beide landen te beëindigen. De miljardair heeft gehoor gegeven aan een verzoek daartoe van Oekraïne. Abramovitsj wordt gezien als een goede bekende van de Russische president Vladimir Poetin.

"Ik kan bevestigen dat Roman Abramovitsj is benaderd om een bijdrage te leveren aan de gesprekken over een vreedzame oplossing en daar heeft hij positief op gereageerd", zei een woordvoerster van de Oekraïense delegatie. Om de onderhandelingen niet te belemmeren wilde ze geen details geven over de precieze rol van de zakenman.

Wat op dit moment de functie van de 55-jarige Abramovitsj bij Chelsea precies is, is evenmin helemaal duidelijk. Hij liet dit weekeinde weten dat hij als gevolg van het conflict in Oekraïne de club overdraagt aan de foundation van de 'Blues'. Vermoedelijk heeft hij dat ook gedaan om eventuele sanctie van de Britse regering voor te zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden