Clicky


 


Kleijn Transport B.V. en Ocean Network Express starten klimaatvriendelijke pilot-case op synthetische brandstof

Kleijn Transport B.V. en Ocean Network Express starten klimaatvriendelijke pilot-case op synthetische brandstof
28-02-2022 09:26 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

Als onderdeel van een gezamenlijke ambitie om hun impact op het milieu te verminderen, zijn de Nederlandse binnenvaartvervoerder Kleijn Transport B.V. en Ocean Network Express (Europe) Ltd. (ONE) samen een pilotstudie gestart op basis van milieuvriendelijke Hydro behandelde Plantaardige Olie (HVO).

Beide bedrijven erkennen het belang van noodzakelijke veranderingen binnen de sector om de planeet te beschermen voor toekomstige generaties en zetten zich in om proactieve maatregelen te nemen om eventuele negatieve milieu-impact als gevolg van hun dagelijkse activiteiten tot een minimum te beperken.

HVO is gemaakt van 100 procent hernieuwbare grondstoffen zoals plantaardige oliën, dierlijke oliën en vetten en vermindert de uitstoot van CO2 broeikasgassen tot 90 procent. De synthetische brandstof kan worden gebruikt als directe vervanging voor gewone diesel en is relatief eenvoudig toe te passen in de meeste moderne vrachtwagens met EURO-6-norm zonder de noodzaak om motoren te vervangen of aan te passen. Het extra voordeel van HVO is de beperkte negatieve impact op motorfilters zoals die vaak wordt ervaren bij het gebruik van gewone gemengde BIO-diesel.

ONE erkent de milieuvoordelen van een intermodal shift naar het spoor en de binnenvaart, maar erkent tegelijkertijd de behoefte aan vervoer over de weg, met name voor ladingen met goederenkenmerken, zoals die welke kostbaar of zeer gevoelig zijn. Gewaardeerde zakenpartners zoals Kleijn Transport B.V. (die dezelfde milieuethiek delen als ONE) zijn een essentiële schakel in het creëren van een Co2 neutrale toeleveringsketen en helpen ONE bij hun plan om milieuvriendelijke transportcorridors te creëren.

Robert Jan Brussaard, ONE's General Manager van Inland Operations & Procurement voor Europa en Afrika zei: "Het initiëren van milieuvriendelijke transportcorridors past perfect bij onze groene strategie zoals uiteengezet in ons ISO14001-specifieke milieubeheersysteem voor binnenvaartactiviteiten. We willen de groene koploper zijn in ons vakgebied. Uiteindelijk zijn wij de generatie die de duurzame standaarden bepaalt. We hebben maar één generatie om dit voor elkaar te krijgen".

Duurzame en economisch haalbare alternatieve energiebronnen voor wegtransport zijn niet grenzeloos en Kleijn Transport zoekt naar alternatieve brandstoffen die het beste passen bij het profiel van het bedrijf. Omdat elektrische, waterstof- of LNG-trucks nog een beperkte actieradius hebben of hoge
investeringen vergen om het vrachtwagenpark van een vervoerder te upgraden of te vervangen, is HVO een geschikt alternatief dat op korte termijn relatief snel kan worden toegepast.

Om het belang van onmiddellijke actie te onderstrepen vult Tjeerd Hofmeyer, Commercieel Directeur van Kleijn Transport aan: “Waarom nog een dag wachten? Laten we nu beginnen door de verantwoordelijkheid op ons te nemen om een bewoonbare planeet achter te laten voor toekomstige generaties.”

De experimentele case zal worden uitgevoerd voor ONE's one-way transporten via de Benelux-havens en last mile-leveringen in de regio Duisburg voor een duur van 12 maanden. Het verwachte HVObrandstofverbruik is 100.000 liter, een besparing van bijna 300.000 kilogram CO2. Beide zakenpartners zullen de kosten van het project gelijkelijk delen en als blijkt dat het succesvol is, is het de bedoeling om het gebruik van HVO op andere routes uit te rollen.

Foto's

 • J.Roeland
  ESTERO
 • J.Roeland
  MANNA
 • J.Roeland
  TYDA KYRA
 • K. van Leeuwen
  K. van Leeuwen

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats