Clicky

 
Transport Online - Belarus klaar voor onderhandelingen tussen Rusland en Oekraïne

Belarus klaar voor onderhandelingen tussen Rusland en Oekraïne

Belarus klaar voor onderhandelingen tussen Rusland en Oekraïne
28-02-2022 08:55 | Buitenland | auteur ANP

MINSK - Belarus is klaar voor de onderhandelingen tussen buurlanden Rusland en Oekraïne over de oorlog waar zij sinds donderdag in zijn verwikkeld. Het Belarussische ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat de voorbereidingen op de gesprekslocatie in Belarus, bij de grens met Oekraïne, zijn voltooid en alleen nog wordt gewacht op de delegaties.

De ontmoeting werd zondag aangekondigd, nadat de landen het niet eens konden worden over waar het overleg moest plaatsvinden. Rusland valt Oekraïne vanuit verschillende richtingen aan, waaronder vanaf Belarussisch grondgebied. Om die reden weigerde Oekraïense in eerste instantie onderhandelingen in Belarus, het land waar juist Rusland de ontmoeting wilde houden.

De Oekraïense president Volodimir Zelenski besloot toch in te stemmen met Belarus, na een gesprek met de Belarussische president Aleksandr Loekasjenko. De locatie werd wel gewijzigd. Russische onderhandelaars waren toen al elders in Belarus gearriveerd. Zelenski denkt niet dat de onderhandelingen resultaat zullen opleveren, maar wil wel een poging wagen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden