Clicky


KLM schrapt ook vluchten naar Japan en China om sancties

KLM schrapt ook vluchten naar Japan en China om sancties
27-02-2022 15:12 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

AMSTERDAM - Luchtvaartmaatschappij KLM ziet zich door sancties tegen Rusland gedwongen om ook vluchten naar bestemmingen buiten dat land te schrappen. Tot en met donderdag gaan vluchten naar bestemmingen in Zuid-Korea, Japan en China niet door, omdat ze door het Russisch luchtruim gaan.

KLM liet zaterdag twee vluchten naar Moskou en Sint-Petersburg omkeren. Het is door sancties van de Europese Unie niet toegestaan reserveonderdelen voor vliegtuigen naar Rusland te vervoeren, ook niet voor eigen gebruik. Daardoor kan KLM de veiligheid van de vluchten naar Rusland of door het Russische luchtruim niet meer garanderen.

De luchtvaartmaatschappij moet nog uitzoeken hoe de vluchten die normaal over Rusland gaan kunnen worden omgeleid. Mogelijk dat die vliegtuigen voortaan via het Midden-Oosten naar de Aziatische bestemmingen vliegen.

Nederland sloot net als veel andere Europese landen zondag het luchtruim voor Russische vliegtuigen. Schiphol meldt dat zondag een vlucht met een vrachtvliegtuig van Rusland naar de grootste Nederlandse luchthaven is geannuleerd. Normaal gesproken gaan tussen Schiphol en Russische bestemmingen zo'n 28 vluchten per week, laat een woordvoerster weten. Ze heeft nog geen signalen dat op de luchthaven gestrande reizigers staan door de sluiting van het luchtruim.