Clicky

 
Transport Online - Oekraïne en Rusland gaan onderhandelen bij grens Belarus-Oekraïne

Oekraïne en Rusland gaan onderhandelen bij grens Belarus-Oekraïne

Oekraïne en Rusland gaan onderhandelen bij grens Belarus-Oekraïne
27-02-2022 15:04 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR

KIEV - Oekraïne en Rusland gaan onderhandelingen voeren bij de grens van Belarus en Oekraïne. Kiev meldt dat de delegaties van de landen elkaar zullen treffen zonder voorwaarden. Het zullen de eerste onderhandelingen zijn sinds het begin van de Russische invasie afgelopen donderdag.

Het kantoor van president Volodimir Zelenski heeft de stap aangekondigd, na een publieke ruzie over de gesprekslocatie. Het Kremlin maakte bekend dat een Russische delegatie in Belarus was gearriveerd en klaar was voor onderhandelingen, maar die actie werd door Oekraïne als "propaganda" omschreven.

Zelenski heeft meermaals gezegd niet te willen onderhandelen in Belarus, omdat het Russische leger vanuit dat land aanvallen op Oekraïne uitvoert. Hij herhaalde zijn standpunt zondagochtend. Hij zei toen ook open te staan voor overleg met Rusland. De Russische president Vladimir Poetin zei vervolgens dat de Oekraïense autoriteiten "een kans" verspeelden.

Over de onderhandelingen zijn nog geen details bekendgemaakt. Zelenski's kantoor meldt nog wel dat ze het resultaat zijn van een telefoongesprek van de president met zijn Belarussische ambtsgenoot Alexandr Loekasjenko. Over de precieze locatie zijn geen uitspraken gedaan. De delegaties zullen elkaar treffen in de omgeving van de rivier Pripjat, die door zowel Oekraïne als Belarus stroomt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


    Actuele wachttijd Eurotunnel


    Andere Europese Landen


    Overige Verkeersinformatie

    Rijverboden