Transport Online - Scania breidt uit in Belgie

Scania breidt uit in Belgie

Scania breidt uit in Belgie
28-07-2009 15:23 | Scania | auteur de redactie
OPGLABEEK(B) - In het gemeentehuis van Opglabbeek is de verkoopakte van de grond gepasseerd voor de uitbreiding van het distributiecentrum van de Zweedse vrachtwagenbouwer Scania. De uitbreiding is goed voor een tachtigtal nieuwe jobs. Daarna zal Scania 425 mensen tewerkstellen, zo deelt het gemeentebestuur van Opglabbeek mee.

Scania is sinds 1993 in Opglabbeek gevestigd. Het bedrijf kocht in 2007 al zes hectare bijkomende bedrijfsterreinen nadat in Opglabbeek het distributiecentrum van Scania voor onderdelen gecentraliseerd werd. Scania nam toen ook een optie op drie bijkomende hectare. De aankoop van de gronden bedroeg 1,3 miljoen euro.

Door de overname van klanten en activiteiten van het distributiecentrum van Scania in het Zweedse Södertälje drong een uitbreiding van Scania in Opglabbeek zich op.

Scania nam in 2007 ook al een gloednieuw distributiecentrum in gebruik. Daarmee was een investering van 10 miljoen euro gemoeid. De opslagcapaciteit verdubbelde tot 64.000 vierkante meter. Nu komt daar nog eens ruim 32.000 hectare bij. Met de ingebruikname van het nieuwe distributiecentrum werden ook al een honderdtal extra banen gecreëerd.


Scania levert vanuit Opglabbeek aan 900 klanten in 75 landen. De Scania-groep realiseert een omzet van 63 miljard euro en stelt wereldwijd 30.000 mensen tewerk.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen