Clicky

 
Transport Online - Benzine en diesel weer duurder, ook in België recordprijzen aan de pomp

Benzine en diesel weer duurder, ook in België recordprijzen aan de pomp

Benzine en diesel weer duurder, ook in België recordprijzen aan de pomp
26-02-2022 09:28 | Financieel | auteur ANP/BELGA

DEN HAAG - De benzineprijs is zaterdag verder opgelopen. De Nederlandse adviesprijs voor Euro95 steeg zaterdag tot een nieuw recordbedrag van 2,227 euro per liter, aldus data van consumentencollectief UnitedConsumers, dat dagelijks de adviesprijzen van vijf grote oliemaatschappijen in de gaten houdt. Voor diesel geldt een adviesprijs van 1,9050 euro per liter. De adviesprijzen hoeven meestal alleen maar langs de snelweg te worden betaald. Bij diverse goedkope pompen in Nederland is het mogelijk om voor minder te tanken.

Niet alleen in Nederland lopen de prijzen voor benzine en diesel overigens hard op. Ook in buurland België moet steeds meer worden betaald voor een volle tank. Aan de pomp kost een liter maximaal 1,8690 euro per liter, zo blijkt uit data van sectororganisatie voor energie Energia. Dat is 7 cent per liter meer dan een dag eerder. Ook de maximumprijs van Euro98 (E5) blijft de hoogte in gaan. Deze brandstof werd zo'n 6 cent cent duurder tot 1,9380 euro per liter. Voor diesel moeten Belgen eveneens meer neertellen; 1,9050 euro per liter.

Evengoed zou het door de hoge benzineprijzen steeds aantrekkelijker worden om over de grens te gaan tanken. Dat is ook de vrees die uitbaters van tankstations eerder uitten, omdat de Nederlandse prijzen ook steeds meer uit de pas zouden lopen met die van buurlanden.

UnitedConsumers vergelijkt de brandstofprijzen in Nederland met die van andere Europese landen. Zo ligt de benzineprijs in België volgens het consumentencollectief in doorsnee 16 procent lager. In Duitsland ben je voor een volle tank gemiddeld 15 procent minder kwijt. Dat scheelt bij een tankbeurt van 50 liter al gauw zo'n 15 tot 16 euro. Het verschil met diesel is minder groot, waarbij in België zelfs iets meer moet worden betaald.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden