Clicky

 
Transport Online - Verdachte aangehouden na leveren dodelijke middel X en strafbare hulp bij zelfdoding

Verdachte aangehouden na leveren dodelijke middel X en strafbare hulp bij zelfdoding

Verdachte aangehouden na leveren dodelijke middel X en strafbare hulp bij zelfdoding
24-02-2022 12:03 | Binnenland | auteur Redactie

BREDA - Woensdagavond is een 74-jarige man uit Castricum aangehouden op verdenking van hulp bij zelfdoding en witwassen. De verdachte verkocht een dodelijk middel, ook wel bekend als middel X, via het internet en leverde dit per post aan zijn klanten. Met de verkoop verwierf hij een aanzienlijk geldbedrag.

Naar aanleiding van een aangifte van strafbare hulp bij zelfdoding in Zeeland en een verdacht overlijdensgeval in Breda is het OM een onderzoek gestart. De betrokken personen bleken het dodelijke middel X ingenomen te hebben, dat ze via internet hadden besteld. Aan de hand van het aangetroffen postpakket bij een van de overleden personen kwam de politie uit bij de man in Castricum. Uit het onderzoek kwam naar voren dat meer dan 500 mensen bij de verdachte een bestelling hebben gedaan. Op dit moment kunnen vier overlijdensgevallen worden gelinkt aan de inname van het middel X dat door verdachte is geleverd.

Er heeft een doorzoeking plaatsgevonden in de woning van verdachte. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen om hoeveel sterfgevallen het precies gaat en of er een link bestaat met andere zaken in het land waarbij het middel X is verspreid. De verdachte zal vrijdag 25 februari worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats