Clicky


 


'Felle buien tijdens de avondspits'

'Felle buien tijdens de avondspits'

AMSTERDAM - In de loop van de middag en aan het begin van de avond trekken felle buien van west naar oost over het land. Hierbij kan het flink plenzen en is kans op hagel en zware windstoten. "Rondom deze buien zijn windstoten van 75 tot 85 km/uur mogelijk. In de westelijke kustgebieden kan de wind zelfs uithalen tot 90 km/uur. Vanwege de windstoten geldt code geel. De zwaarste buien worden precies tijdens de avondspits verwacht", zegt Johnny Willemsen, meteoroloog bij Weeronline donderdag.

Achter het regengebied volgt nog een aantal buien die van west naar oost over het land trekken. Dit kunnen felle exemplaren zijn, mogelijk met hagel en onweer. Ook is kans op zware windstoten tot circa 85 km/uur en in de westelijke kustgebieden zelfs tot 90 km/uur. De felste buien trekken ongeveer tussen 15:00 en 18:00 uur over het land.

Pas op in het verkeer

"Zware windstoten kunnen hinderlijk zijn voor verkeer, vooral voor lege vrachtwagens, bestelbusjes en auto’s met aanhangers. Ook kan intense neerslag korte tijd slecht zicht veroorzaken en is kans op aquaplaning."

Vanavond trekken de buien naar Duitsland weg en volgen brede opklaringen. Komende nacht trekken nieuwe buien over het land. Bij deze buien is winterse neerslag mogelijk, maar doordat het stevig blijft waaien komt het niet tot vorst en zal winterse neerslag op de meeste plaatsen niet of nauwelijks blijven liggen.

Heel lokaal kan het gras, vooral in Noord-Nederland, tijdens een felle bui met hagel of natte sneeuw eventjes wit worden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,263
Diesel2,092

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats