Clicky

 
Transport Online - Rusland sluit Zee van Azov voor commerciële scheepvaart

Rusland sluit Zee van Azov voor commerciële scheepvaart

Rusland sluit Zee van Azov voor commerciële scheepvaart
24-02-2022 08:48 | Buitenland | auteur ANP/RTR

MOSKOU - [update 09:38 uur] Rusland heeft de commerciële scheepvaart in de Zee van Azov stilgelegd. De binnenzee is met een zeestraat verbonden met de Zwarte Zee en de noordelijke oever is Oekraïens. Graanproducenten meldden de sluiting van de zee voor de scheepvaart als eerste. Rusland is de grootste graanexporteur ter wereld en veel graan wordt met vrachtschepen via de Zwarte Zee uitgevoerd. De Russische autoriteiten hebben bevestigd dat commerciële scheepvaart in de Azov-zee voorlopig niet is toegestaan.

Oekraïne heeft Turkije gevraagd de zeestraat tussen de Zwarte Zee en de Middellandse Zee, de Bosporus en de Dardanellen, te sluiten voor Russische schepen. De Oekraïense ambassadeur in Ankara heeft ook aangedrongen op andere Turkse sancties tegen Rusland. Turkije vindt de Russische acties tegen Oekraïne onaanvaardbaar, maar heeft zich vooralsnog tegen sancties gekeerd.

Turkije is een van de drie NAVO-lidstaten aan de Zwarte Zee. De andere twee zijn Bulgarije en Roemenië. Oekraïne en Georgië zouden ook graag lid worden van de NAVO. Dat is voor Rusland, dat ook aan die zee ligt, onaanvaardbaar. Rusland heeft herhaaldelijk geëist dat om tot een oplossing voor de conflicten over Oekraïne te komen, het de garantie moet krijgen dat Oekraïne geen NAVO-lid wordt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,176
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats