Clicky

 
Transport Online - Biden kondigt sancties aan tegen gaspijpleiding Nord Stream 2

Biden kondigt sancties aan tegen gaspijpleiding Nord Stream 2

Biden kondigt sancties aan tegen gaspijpleiding Nord Stream 2
23-02-2022 23:48 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/AFP

WASHINGTON - De Verenigde Staten leggen sancties op aan het Russische gaspijpleidingproject Nord Stream 2 die loopt van Rusland naar Duitsland via de Oostzee. President Joe Biden kondigde de maatregelen woensdag aan als vergelding voor de militaire druk van Moskou tegen Oekraïne.

"Ik heb mijn regering opgedragen sancties op te leggen aan Nord Stream 2 en zijn leidinggevenden," zei Biden in een verklaring. De maatregel volgt op een eerdere beslissing van Duitsland om het controversiële project stop te zetten. De Duitse bondskanselier Olaf Scholz gaf aan geen certificering te zullen geven voor de ingebruikname van de pijplijn, die al is afgebouwd maar nog op formele goedkeuring van de Duitse overheid wacht.

De gaspijpleiding Nord Stream 2 is al langere tijd omstreden. De Amerikanen vrezen al langer dat Rusland zijn greep op Europa versterkt met het infrastructuurproject. De pijpleiding had volgens planning in 2019 klaar moeten zijn. De aanleg werd eerder al opgeschort nadat de VS hadden gedreigd met sancties. Dat gebeurde nog onder het presidentschap van Donald Trump.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden