Clicky

 
Transport Online - ACM blokkeert misleidende doorschakeldiensten naar de Belastingtelefoon

ACM blokkeert misleidende doorschakeldiensten naar de Belastingtelefoon

ACM blokkeert misleidende doorschakeldiensten naar de Belastingtelefoon
23-02-2022 11:51 | Binnenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

DEN HAAG - De ACM heeft op 21 februari 2022 twee 0906-nummers voorlopig geblokkeerd wegens aanwijzingen dat ze bellers misleiden wanneer ze hen tegen betaling doorverbinden met de Belastingtelefoon van de Belastingdienst. Deze doorschakeldiensten kosten 90 en 100 cent per minuut en tikken door nadat de beller is doorverbonden. Bellers maken hierdoor onnodige kosten, want ze kunnen de Belastingtelefoon ook gratis bellen via het rechtstreekse informatienummer 0800-0543.

“Het aanbieden van doorschakeldiensten hoeft niet verboden te zijn, zolang het maar duidelijk is wie de aanbieder is, wat de dienst inhoudt en wat het kost. Zo niet, dan worden bellers mogelijk misleid en dan kan de ACM ingrijpen”, zegt Manon Leijten, bestuurslid van de ACM. “Overigens komt het ook voor dat mensen bellen via doorschakeldiensten die wel aan de regels voldoen, en later toch verrast worden door een hoge telefoonrekening. Het blijft dus belangrijk om hier alert op te zijn als je een nummer belt dat je via een zoekmachine hebt opgezocht.”

De ACM heeft verkennend onderzoek gedaan naar websites waarop doorschakeldiensten naar de Belastingdienst worden aangeboden. Op basis hiervan heeft de ACM aanwijzingen dat de nummergebruikers van twee 0906-nummers niet voldoen aan de wettelijke transparantieregels. Daarom heeft de ACM de nummers tijdelijk (maximaal acht weken) geblokkeerd. In die tijd kunnen de nummers niet worden gebeld en krijgen de nummergebruikers geen inkomsten uitgekeerd. De ACM onderzoekt in deze periode of de 0906-nummers moeten worden ingetrokken. Ook riskeren de nummergebruikers een boete, die kan oplopen tot 900.000 euro per overtreding.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,448
Diesel2,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden