Clicky


Juicekanalen die livebeelden gijzeling deelden niet vervolgd

Juicekanalen die livebeelden gijzeling deelden niet vervolgd
23-02-2022 11:23 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De politie gaat juicekanalen en mensen die dinsdagavond livebeelden van de gijzeling bij de Apple Store in Amsterdam deelden niet vervolgen. Dat zegt een woordvoerster woensdag tegen het ANP. De politie blijft wel bij de eerder gedane oproep om in het vervolg terughoudend te zijn met het delen van de beelden.

Dinsdagavond vond er een gijzeling plaats in de Apple Store aan het Leidseplein. Diverse media, waaronder ook zogenoemde juicekanalen, deelden hier livebeelden van via sociale media. De politie riep toen al op om daarmee te stoppen in verband met de veiligheid van de betrokkenen in het pand en de politiemensen die aan het werk waren.

Een woordvoerster van de eenheid in Amsterdam laat weten geen waardeoordeel over het streamen van de beelden te willen vellen, maar blijft erbij om in de toekomst terughoudend te zijn in dit soort gevallen. "We doen die oproep niet voor niks", aldus de politie. Het materiaal dat nu gepost en gedeeld is, kan de politie wel gebruiken in het onderzoek naar de zaak.