Clicky


Gijzeling Apple Store Amsterdam beëindigd, dader in handen politie

Gijzeling Apple Store Amsterdam beëindigd, dader in handen politie [+video's]
22-02-2022 22:43 | Misdaad | auteur Redactie | ANP

AMSTERDAM - [update 23:33 uur] De gijzeling in de Apple Store in Amsterdam is voorbij, meldt de politie. Na vele uren heeft de gijzelnemer het pand aan het Leidseplein verlaten en is hij in handen van de politie.

De verdachte is onderzocht op explosieven door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD), maar deze had hij niet op zijn lichaam.

Kort daarvoor was het de gegijzelde gelukt de Apple Store uit te rennen bij het ophalen van een pakketje voor de deur. Toen de gijzelnemer achter hem aanging, kon de politie de dader overmeesteren. Hierbij is de gijzelnemer hard aangereden door een politieauto. Een mobiel medisch team heeft hem op een brancard gelegd. Een woordvoerder van de politie kan nog niets vertellen over zijn verwondingen.

De gegijzelde is in veiligheid gebracht, meldt de politie. Over zijn toestand is ook nog niets gemeld.

Het is nog niet bekend wat er aan de gijzeling voorafging. Een werknemer van de Apple Store zou volgens AT5 eerder hebben gezegd dat het ging om een overval. De politie wil nog niets kwijt over of de gijzelnemer eisen heeft neergelegd in de uren die hij in het pand doorbracht.