Clicky


Label bevestigt overlijden Procol Harum-zanger Gary Brooker (76)

Label bevestigt overlijden Procol Harum-zanger Gary Brooker (76)
22-02-2022 19:58 | Showbizz | auteur ANP

De platenmaatschappij van Gary Brooker bevestigt dinsdag het overlijden van de Procol Harum-zanger en -pianist. Brooker stierf afgelopen zaterdag op 76-jarige leeftijd. Hij leed aan kanker.

Brooker is vooral bekend van de hit A Whiter Shade of Pale. Dit nummer uit 1967 van Procol Harum was de favoriete plaat van misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die afgelopen zomer op straat in Amsterdam werd vermoord. Het nummer stond in 2021 op nummer 3 in de Top 2000 van NPO Radio 2. Brooker werkte ook samen met onder anderen George Harrison, Eric Clapton, Kate Bush en de Amerikaans-Nederlandse zangeres Lori Spee, met wie hij in 1986 het duet Two Fools In Love opnam. In 2003 werd de Brit geridderd voor zijn inzamelingswerk voor goede doelen.

Brooker wordt volgens een bericht op een door fans gerunde website binnenkort in besloten kring begraven. Later volgt er nog een openbare gedenkdienst voor de muzikant. Hij laat zijn vrouw Franky, die hij in 1965 ontmoette en met wie hij in 1968 trouwde, achter. Het stel had geen kinderen.