Clicky

 
Transport Online - EU-landen eens over sancties tegen Rusland om erkenning rebellen

EU-landen eens over sancties tegen Rusland om erkenning rebellen

EU-landen eens over sancties tegen Rusland om erkenning rebellen
22-02-2022 19:45 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

PARIJS - De EU-landen hebben overeenstemming bereikt over een pakket sancties tegen Rusland. Ze straffen onder meer 27 overheidsfunctionarissen en organisaties en bemoeilijken de toegang van Moskou tot de financiële markten. Ook 351 Russische parlementariërs die aandrongen op en stemden voor de erkenning van twee afvallige Oekraïense regio's door Rusland worden geraakt.

Ook in hun kijk op en oordeel over de erkenning van de rebellenrepubliekjes Donetsk en Loehansk zijn de lidstaten eensgezind, zegt huidig EU-voorzitter Frankrijk. De ministers van Buitenlandse Zaken werden het eens op een spoedvergadering in Parijs.

"Dit pakket zal Rusland pijn doen en veel ook", zegt EU-buitenlandchef Josep Borrell. De EU trekt volgens hem nauw samen op met de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Canada.

Borrell denkt niet dat Rusland het bij deze stap laat. Hij waarschuwt dat "we het sanctieniveau zullen verhogen naargelang het gedrag van Rusland". De EU houdt "munitie in onze gereedschapskist".

De sancties zijn gericht op personen en organisaties die een aandeel hadden in de "illegale daad" van Moskou. President Vladimir Poetin zelf blijft buiten schot.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions