Clicky


Kuehne+Nagel sluit langetermijnovereenkomst met Atlas Air voor twee Boeing 747-8-vrachtvliegtuigen

Kuehne+Nagel sluit langetermijnovereenkomst met Atlas Air voor twee Boeing 747-8-vrachtvliegtuigen

SCHINDELLEGI - Kuehne+Nagel gaat een langetermijncharterovereenkomst aan met Atlas Air, Inc., een dochteronderneming van Atlas Air Worldwide Holdings, Inc. (Nasdaq: AAWW) voor de exploitatie van twee Boeing 747-8F. Deze twee vliegtuigen zijn de allerlaatste twee Boeing 747's die geproduceerd werden.

Als reactie op de capaciteitsontwikkelingen in de markt zal Kuehne+Nagel de volledige en exclusieve capaciteit van de twee nieuwe B747-8F-vliegtuigen charteren om wereldwijd vluchten te organiseren vanaf het derde en vierde kwartaal van 2022. Dit laat Kuehne+Nagel toe om hun dienstverlening te verbeteren voor klanten op volatiele handelsroutes, zoals de transpacific routes. De 747-8F heeft 20% meer laadvermogen en 16% lager brandstofverbruik dan de 747-400F.

Yngve Ruud, lid van de Raad van Bestuur van Kuehne+Nagel, verantwoordelijk voor Air Logistics, licht toe: "Als marktleider in luchtvracht breidt Kuehne+Nagel zijn charternetwerk verder uit om klanten te ondersteunen met oplossingen voor langetermijnplanning en hoge kwaliteitsservice. We zijn trots om samen te werken met Atlas Air en deze twee nieuwe Boeing 747-8Fs op te nemen in ons reeds uitgebreide wereldwijde capaciteitsaanbod."

Atlas Air, die 's werelds grootste vloot van 747's exploiteert, bestelde de laatste 747-productievliegtuigen om in te spelen op de sterke vraag en waarde te leveren voor zijn klanten, terwijl het ook zijn toewijding aan duurzaamheid versterkt door de reductie van lawaai, vliegtuigemissies en resources.

"We zijn verheugd om onze samenwerking met Kuehne+Nagel uit te breiden door toegewijde capaciteit toe te kennen voor hun groeiende wereldwijde luchtvrachtnetwerk", aldus Atlas Air Worldwide President en Chief Executive Officer John W. Dietrich.

“De Boeing 747-8F speelt een ongelooflijk belangrijke rol in de wereldwijde luchtvracht, met geavanceerde technologie die zorgt voor een lager brandstofverbruik, een hogere capaciteit en een unieke neusbelading. We kijken ernaar uit om deze twee 747's in ontvangst te nemen en ze voor Kuehne+Nagel te in te zetten om hun netwerk de komende jaren te ondersteunen."