Clicky

 
Transport Online - Appartementencomplex in Essen verandert in vuurzee [+foto's]

Appartementencomplex in Essen verandert in vuurzee

Appartementencomplex in Essen verandert in vuurzee [+foto's]
21-02-2022 11:16 | Buitenland | auteur ANP

ESSEN - Bewoners van een appartementencomplex in de Duitse stad Essen zijn vrijwel alles kwijtgeraakt door een grote brand die het gebouw in 20 minuten in vlam zette. Aangewakkerd door de wind veranderde het gebouw met circa veertig woningen razendsnel in een vlammenzee. Volgens de brandweer zijn 180 bewoners in veiligheid gebracht en velen zijn opgevangen in een nabijgelegen gebouw van de universiteit van Duisburg-Essen, bericht de krant Bild.

Het is volgens waarnemers een wonder dat er geen doden zijn gevallen. Bewoners hadden slechts de tijd om iets aan te trekken en moesten vervolgens ijlings vluchten. Van hun woningen zijn maandagmorgen alleen nog smeulende resten over.

Drie mensen moesten naar het ziekenhuis wegens een rookvergiftiging. Volgens de burgemeester van de stad wordt niemand vermist. De brand woedde in een L-vormig gebouw in het westen van de stad. Het is nog een raadsel hoe het vuur zich zo snel van het ene appartement naar het andere heeft kunnen verspreiden, maar de harde wind speelde zeker een rol. Volgens een woordvoerster gaat de politie de oorzaak onderzoeken zodra dat mogelijk is.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,211
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden