Clicky

 
Transport Online - Nog steeds vermiste na brand in appartementencomplex Kaag

Nog steeds vermiste na brand in appartementencomplex Kaag

Nog steeds vermiste na brand in appartementencomplex Kaag
21-02-2022 10:38 | Binnenland | auteur ANP

KAAG EN BRAASSEM - De brandweer is maandagochtend nog altijd bezig met het blussen van de brand in een appartementencomplex aan de Beatrixlaan in het Zuid-Hollandse Kaag. Een van de bewoners van het complex, dat twintig appartementen en een restaurant telt, wordt nog altijd vermist. "We vrezen dat hij is omgekomen", aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio. De dertig bewoners die kort na het uitbreken van de brand uit hun woning werden gehaald kunnen waarschijnlijk niet terug naar huis gezien de schade door de brand, laat de woordvoerder weten.

Ondanks dat even voor 02.00 uur het sein brand meester is gegeven, woedt de brand nog steeds. "De wind maakt het blussen extreem moeilijk. We richten ons nu op het voorkomen dat het vuur overslaat naar panden aan de overkant van de straat en laten de brand gecontroleerd uitbranden", aldus de veiligheidsregio. De brandweer verwacht tot laat maandagochtend bezig te zijn met blussen, tot dusver is het gelukt het overslaan van de brand naar andere woningen te voorkomen.

De weersomstandigheden bemoeilijken de inzet van de brandweer. Het dorp is gelegen op het Kagereiland, waardoor de ondersteuning van de brandweer via een veerpont moest komen.

De getroffen bewoners werden eerst opgevangen in een gebouw van een zeilschool op het eiland. Het Rode Kruis had hulpverleners ter plaatse in de opvang, die hielpen met de registratie van de getroffenen en het geven van informatie en eventuele psychosociale hulp. Daarna zijn de bewoners overgebracht naar een hotel.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,926
Diesel1,743

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions