Clicky


Eén van de vermiste vrachtwagenchauffeurs levend gevonden op brandend Grieks Ro-Ro-schip

Eén van de vermiste vrachtwagenchauffeurs levend gevonden op brandend Grieks Ro-Ro-schip
20-02-2022 10:22 | Incidenten | auteur ANP/RTR

CORFU - Reddingsdiensten hebben een persoon levend uit een Grieks-Italiaanse veerboot gehaald die vrijdag in brand was gevlogen. Elf mensen worden nog vermist. Bijna alle opvarenden werden zaterdagavond van het schip gehaald.

De veerboot voer van Griekenland naar Italië toen het bij het eiland Corfu in brand vloog. Het schip had bijna driehonderd mensen aan boord, 241 passagiers en 51 bemanningsleden.

Bij het verslepen van de boot naar de kust werd de Belarussische man ontdekt. Hij klom naar boven op een ladder en kon zo worden gered. "Nu we iemand hebben gered, is er weer hoop om meer mensen te redden", aldus de kustwacht tegen Griekse media.

De geredde mensen zijn naar Corfu gebracht. Tien mensen moesten worden behandeld aan lichte verwondingen. De vermisten zijn volgens de kustwacht vrachtwagenchauffeurs uit Bulgarije, Turkije en Griekenland. Een aantal geredde truckers zei tegen lokale media dat sommige chauffeurs liever in hun vrachtwagen sliepen, omdat de slaapvertrekken aan boord overvol waren.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De openbaar aanklager is een strafrechtelijk onderzoek begonnen. Vermoedelijk is de brand begonnen in de romp van de veerboot. Eigenaar Grimaldi Lines meldt dat de bemanning tevergeefs probeerde de brand te blussen. Volgens een van de geredde passagiers duurde het vier uur voordat zij gered werden.