Clicky

 
Transport Online - Negen mannen aangehouden in groot onderzoek naar cokehandel via Rotterdamse haven

Negen mannen aangehouden in groot onderzoek naar cokehandel via Rotterdamse haven

Negen mannen aangehouden in groot onderzoek naar cokehandel via Rotterdamse haven
18-02-2022 20:26 | Haven Nieuws | auteur ANP

DEN HAAG - De politie heeft afgelopen dinsdag negen verdachten aangehouden in een grootschalig onderzoek naar de invoer van cocaïne in de Rotterdamse haven. De negen mannen hadden elk een eigen rol in de drugshandel, en een van hen was werkzaam bij een bedrijf in de haven.

De havenmedewerker werkte buiten medeweten van het bedrijf samen met het criminele samenwerkingsverband, aldus de politie. "Wat zijn exacte rol is geweest wordt onderzocht, net als de rol die de andere verdachten exact hadden en welke drugstransporten er precies allemaal hebben plaatsgevonden." De drugs kwamen via schepen de haven van Rotterdam binnen, waarna het spul werd opgehaald en verhandeld. Het geld dat de verdachten hiermee verdienden werd witgewassen.

De politie werkte bijna een jaar aan het onderzoek, nadat er meerdere meldingen waren binnengekomen over de handel. Een deel van de informatie in het onderzoek verkreeg de politie door versleutelde berichten op telefoons te kraken. Ook zijn dertien woningen en bedrijfspanden doorzocht in Rotterdam, Schiedam, Hoogvliet, Papendrecht en Den Haag. Daarbij zijn meerdere auto's, horloges, tientallen telefoons, een geladen vuurwapen, cryptovaluta, een drugspers en een groot bedrag aan cash geld in beslag genomen.

De negen mannen worden onder meer verdacht van de invoer van cocaïne, witwassen, corruptie en verboden vuurwapenbezit. Vrijdag zijn vier verdachten voorgeleid aan de rechter-commissaris. Drie van hen blijven twee weken langer vastzitten, de vierde wacht samen met de andere vijf verdachten die niet zijn voorgeleid het verdere verloop van het onderzoek in vrijheid af. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden