Clicky


Gigantische betonnen liggers van Kootstertille naar Heerenveen getransporteerd

Gigantische betonnen liggers van Kootstertille naar Heerenveen getransporteerd [+foto's]
18-02-2022 14:50 | Speciaal Transport | auteur Redactie

HEERENVEEN - Terwijl Nederland op één oor lag, trok afgelopen nachten weer een karavaan met betonnen liggers, zwaailampen en goedlachse mannen door Friesland. In totaal zijn 28 betonnen liggers van 55 meter en 150 ton per stuk van Kootstertille naar het terrein van PAX Groep in Heerenveen gebracht.

Eind vorig jaar werden er ook al 24 I-liggers van Haitsma Beton naar Heerenveen gebracht. De route was dus bekend, maar met combinaties van maar liefst 70 meter(!) blijft het natuurlijk altijd een grote uitdaging. 

Bijvoorbeeld door niet te verwijderen lantaarnpalen en bruggen die niet veilig genoeg zijn voor dergelijke gewichten, moest er elke keer behoorlijk worden omgereden.

Door gedegen voorwerk kon de route vooraf geprepareerd worden voor een probleemloos transport. Zo zijn er tijdelijk verkeersborden, lantaarnpalen, vlaggenmasten en hekwerken verwijderd, zijn er extra lichtmasten geplaatst, bomen gesnoeid en zijn op veel plaatsen rijplaten neergelegd.

Het transport werd wederom uitgevoerd door Van der Meijden Transport en Lafeber Transport waarna ze vervolgens met twee 400 tons kranen van Wagenborg en vier riggers van PAX Groep werden gelost.

De liggers worden tijdelijk bij PAX Groep opgeslagen en zijn bestemd voor de Roggebotsluis tussen Kampen en Dronten.