Clicky

 
Transport Online - Zes procent erbij voor iedereen bij Linde Gas

Zes procent erbij voor iedereen bij Linde Gas

Zes procent erbij voor iedereen bij Linde Gas

UTRECHT - Het is ze gelukt: de mensen bij Linde Gas hebben een betere cao voor zichzelf afgedwongen. Na een korte staking en onder druk van meer acties is het gasbedrijf toch akkoord gegaan met de eisen van zijn werknemers.

De leden van de FNV bij Linde kunnen op maandag 21 en dinsdag 22 februari stemmen op het zogeheten onderhandelingsresultaat dat de vakbond voor hen heeft bereikt.

"Dit is prachtig", jubelt Iris van der Veen, bestuurder van FNV Procesindustrie. 'Het toont de enorme wilskracht van de mensen die hier werken. Zij hebben zich niet gek laten maken door hun directie, die riep dat actievoeren gevaarlijk en onverantwoord zou zijn, en zelfs dreigde met een kort geding.'

Zij vervolgt: "Werknemers uit IJmuiden en servicemonteurs stonden maandag schouder aan schouder bij de eerste staking in twintig jaar. En ze waren stuk voor stuk bereid om door te gaan."

Fred Massier, werknemer bij Linde Gas en voorzitter van het actiecomité: "Ik ben hartstikke trots op mijn collega’s en als comité zijn wij dik tevreden met dit resultaat. Het was een zwaar traject en voor sommige mensen ook best een stap om het werk neer te leggen. Maar dat was echt nodig om goede afspraken binnen te slepen."

De FNV heeft met het gasbedrijf een cao afgesproken van twee jaar (1 juni 2021 tot en met 31 mei 2023). Voor de medewerkers gaan de lonen in die tijd omhoog met 6 procent (2 procent per 1 oktober 2021, 1 procent per 1 mei 2022, 2 procent per 1 oktober 2022 en 1 procent per 1 mei 2023).

Verder wordt het sociaal plan verlengd tot eind 2025 en ligt er een goede regeling waardoor oudere werknemers met zware beroepen drie jaar voor hun AOW-leeftijd kunnen stoppen (RVU-regeling).

En, voor de werknemers erg belangrijk: de cao geldt voor iedereen bij Linde. Voor de mensen die werken bij het onderdeel Linde Homecare komen er geen aparte - voor hen nadelige - afspraken. Het bedrijf wilde hun lonen bevriezen en nieuwe collega’s voor 20 procent minder hetzelfde werk laten doen. 

Bij Linde Gas en Linde Homecare werken in Nederland zo’n 340 mensen, verdeeld over locaties in IJmuiden, Schiedam, de Botlek, Dieren en Eindhoven. Zij leveren industriële en medische gassen aan verschillende bedrijven en sectoren, zoals Gasunie (stikstof), Tata Steel (diverse gassen), de tuinbouwsector (kooldioxide) en ziekenhuizen (medische zuurstof) en leveren medische hulpmiddelen aan huis.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden