Clicky


Grote brand uitgebroken op Ro-Ro-schip de Euroferry Olympia

Grote brand uitgebroken op Ro-Ro-schip de Euroferry Olympia [+foto&video]
18-02-2022 11:16 | Buitenland | auteur ANP/RTR | Redactie

ATHENE - [update 15:20 uur] Zeker tien mensen zijn gewond geraakt na het uitbreken van een grote brand op een Ro-Ro-schip tussen Griekenland en Italië. Bijna alle driehonderd opvarenden zijn van het brandende schip gehaald. Er worden elf passagiers vermist, meldt de Griekse kustwacht.

De kustwacht maakte eerder bekend dat twee vrachtwagenchauffeurs op de veerboot vastzitten en via de telefoon om hulp hebben gevraagd. Zij worden opgehaald. Het is niet duidelijk waar de vermisten zijn. Een migrant die als verstekeling aan boord was, is gered. Er wordt gevreesd dat er meer verstekelingen zijn.

Op het 183 meter lange schip brak brand uit voor de kust van het Griekse eiland Corfu, terwijl het vanuit Griekenland op weg was naar Italië. Aan boord zaten officieel 239 passagiers en 51 bemanningsleden. Meerdere schepen werden ingezet om de opvarenden van de Euroferry Olympia in veiligheid te brengen.

De opvarenden zijn meegenomen naar het eiland Corfu. Tien van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht vanwege ademhalingsproblemen en kleine verwondingen, meldt de Griekse omroep ERT.

De brand ontstond in de nacht van donderdag op vrijdag door nog onbekende reden. Vermoedelijk is deze begonnen in de romp van de veerboot. Eigenaar Grimaldi Lines meldt dat de bemanning tevergeefs heeft geprobeerd de brand te blussen. Het Nederlandse bergingsbedrijf Boskalis stuurt twaalf experts die kant op om te helpen.