Clicky


 


KLM annuleert bijna 170 vluchten in verband met storm Eunice

KLM annuleert bijna 170 vluchten in verband met storm Eunice
17-02-2022 20:11 | Incidenten | auteur ANP

SCHIPHOL - [update 22:32 uur] KLM annuleert 167 vluchten in verband met de storm Eunice vrijdag. De luchtvaartmaatschappij meldt donderdagavond dat de weersvoorspellingen voor vrijdag een beeld schetst van zware windstoten. "Dit zorgt er voor dat er morgen voor ons een zeer beperkte operatie mogelijk is op Schiphol." Daarnaast kan het weer van vrijdag ook tot vertragingen leiden, zo stelt KLM.

Vrijdag start in het noorden van het land de voorjaarsvakantie. KLM zegt in een bericht op de website te begrijpen dat "deze annuleringen als gevolg van de extreme weersomstandigheden op Schiphol, erg vervelend zijn voor passagiers". Passagiers die te maken krijgen met annuleringen, krijgen bericht van KLM en worden omgeboekt op andere vluchten.

KLM adviseert alle passagiers met het oog op verstoringen en de voorjaarsvakantie - voor zij naar Schiphol reizen - de meest actuele informatie over hun vlucht te controleren op www.klm.nl.

Volgens Schiphol zijn er donderdagavond nog geen berichten van andere luchtvaartmaatschappijen die vluchten annuleren vanwege de storm. "We vragen reizigers wel van tevoren rekening te houden met vertraging en mogelijke annuleringen", aldus een zegsman van Schiphol. Ook een woordvoerster van Transavia laat weten dat nog niet bekend is of vluchten geannuleerd worden, maar verwacht vrijdagochtend daar meer duidelijkheid over.

TUI laat ook weten dat er nog geen vluchten geannuleerd zijn. "Voor onze reizigers zijn het niet gewoon vluchten, maar hun hele vakantie hangt er aan vast. Die gaan we niet zomaar annuleren", laat een woordvoerster weten. Reizigers die vrijdag vertrekken hebben wel een sms gekregen van de reisorganisatie om tijdig naar de luchthaven te vertrekken en rekening te houden met vertraging vanwege de storm. "Vanzelfsprekend wordt de vlucht alleen uitgevoerd als dat veilig kan", aldus de woordvoerster.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,285
Diesel2,103

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions