Clicky

 
Transport Online - Goederenvervoer over de weg: Code oranje = wees voorbereid

Goederenvervoer over de weg: Code oranje = wees voorbereid

Goederenvervoer over de weg: Code oranje = wees voorbereid
17-02-2022 20:01 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

ZOETERMEER - Het KNMI geeft code oranje af voor een groot deel van Nederland voor storm Eunice, die morgen over het land trekt. Alleen voor Limburg geldt code geel. De verwachting is dat Eunice gepaard gaat met hardere wind dan storm Dudley, die afgelopen nacht over ons land trok. Bij code oranje is er grote kans op gevaarlijk of extreem weer. Hierdoor is er kans op schade, letsel of veel overlast.

Code oranje kan 24 uur van tevoren worden afgegeven als de kans op extreem weer 60 procent of meer is. Hierbij geldt er zeker voor het goederenvervoer over de weg een aantal dringende adviezen, zoals het bespreken van het (tijdelijk) stilleggen van vervoer met afnemers en/of vervoerders en het aanpassen van vervoersroutes om de extreme weersomstandigheden te mijden. Ook het mijden van kritieke punten, zoals tunnels en bruggen, wordt dringend aangeraden. Verder is het belangrijk om de situatie op de weg voortdurend te evalueren met de vervoerders en chauffeurs.

Hoe je met verschillende weeralarmen om moet gaan, staat allemaal beschreven in de flyer ‘Preventie incidenten bij extreem weer’[zie bijlage hieronder]. evofenedex heeft deze folder samen met Transport en Logistiek Nederland, Rijkswaterstaat en het Verbond van Verzekeraars ontwikkeld.

In de folder staat hoe bedrijven en chauffeurs moeten handelen in geval van weersituaties met code rood, oranje of geel. Bereid je altijd goed voor, zodat je de juiste afwegingen kunt maken in het belang van de eigen veiligheid en die van medeweggebruikers.

Bijlage:

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden