Clicky

 
Transport Online - Vrijdagochtend minder en vanaf 14.00 uur geen treinen vanwege storm Eunice

Vrijdagochtend minder en vanaf 14.00 uur geen treinen vanwege storm Eunice

Vrijdagochtend minder en vanaf 14.00 uur geen treinen vanwege storm Eunice
17-02-2022 19:49 | Algemeen | auteur Redactie | Esther van der Wal

AMSTERDAM - Morgen, 18 februari, raast storm Eunice over ons land. Weerbureaus verwachten een extreem harde wind in het hele land die voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Dit heeft impact op het spoor, net als op de weg en in de luchtvaart.

Stormdienstregeling

Daarom is morgenochtend een stormdienstregeling van kracht en rijden er minder treinen. Regionale vervoerders rijden dan hun normale dienstregeling.

Het hoogtepunt van de storm wordt morgenmiddag verwacht. Vanaf 14:00 uur rijden er daarom geen binnenlandse en internationale treinen meer. Het besluit van ProRail om treinverkeer vanaf 14:00 uur stil te leggen raakt ook goederenvervoerders en regionale vervoerders. Ook zij kunnen hun treinen dan niet laten rijden. Dit besluit is genomen met het oog op de veiligheid van reizigers en onze collega’s.

Te gevaarlijk

De kans is groot dat er bomen op het spoor waaien. Ook voor storingsploegen is het verlenen van assistentie of uitvoeren van herstelwerkzaamheden bij zo’n hevige storm te gevaarlijk. ProRail en de vervoerders vinden het heel vervelend dat reizigers en verladers hinder ondervinden. Het advies is om de reisplanner in de gaten te houden en indien mogelijk morgen niet te reizen.

Reisplanners

ProRail zal in aanloop naar en tijdens de storm stations en bouwprojecten in de gaten houden. Als het weer veilig is gaan onze storingsploegen en incidentenbestrijders direct aan de slag om het spoor zo snel mogelijk weer beschikbaar te krijgen, zodat treinen kunnen rijden. In de reisplanners zal aangegeven worden wanneer treinen weer kunnen rijden. Naar verwachting is dat deels op zaterdagmorgen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,430
Diesel2,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden