Clicky


Ziekenhuizen houden voorlopig vast aan coronamaatregelen

Ziekenhuizen houden voorlopig vast aan coronamaatregelen
17-02-2022 14:12 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Ziekenhuizen doen vooralsnog niet mee aan de landelijke versoepeling van coronamaatregelen. Mondkapjes blijven verplicht en 1,5 meter afstand houden blijft ook de komende tijd nog de norm, laten diverse ziekenhuizen weten. "In ons ziekenhuis zijn wij extra voorzichtig. De veiligheid en de continuïteit van zorg voor onze kwetsbare patiënten staat altijd voorop", legt UMC Utrecht uit.

Ook het Erasmus MC houdt vast aan alle maatregelen die eerder werden ingesteld om te voorkomen dat mensen het virus uitgerekend binnen de ziekenhuismuren oplopen. Patiënten en bezoekers vanaf 9 jaar moeten in het Rotterdamse ziekenhuis een mondneusmasker op. Maskers van de juiste kwaliteit worden bij de ingang uitgedeeld, stoffen mondkapjes zijn niet toegestaan. Dat is bijvoorbeeld ook de regel in het Radboudumc in Nijmegen.

"Zeker in de komende maanden waarin regels worden losgelaten is het belangrijk om goed in de gaten te houden wat de gevolgen daarvan zijn", meldt Ziekenhuis Rivierenland. Ook dit ziekenhuis met vestigingen in Tiel en Culemborg blijft een voorzichtige lijn aanhouden. Niet alleen voor de kwetsbare patiënten, maar ook om te voorkomen dat het ziekteverzuim onder het personeel verder stijgt. "We werken er hard aan om elke dag zoveel mogelijk mensen te kunnen onderzoeken en behandelen. Dat kunnen we alleen blijven doen als er niet te veel medewerkers ziek worden", aldus Rivierenland.

Nij Smellinghe in Drachten houdt voorlopig ook de huidige maatregelen in stand. Het Friese ziekenhuis wil wel gaan bekijken welke versoepelingen eventueel mogelijk zijn. Dat moet wel zorgvuldig gebeuren en "daar is tijd voor nodig".Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 mei t/m zondag 4 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats