Clicky

 
Transport Online - Interrijn neemt Eurokor Barging over

Interrijn neemt Eurokor Barging over

Interrijn neemt Eurokor Barging over
17-02-2022 09:55 | Binnenvaart | auteur Redactie | Esther van der Wal

RIDDERKERK - Interrijn, logistiek specialist met diverse binnenvaart activiteiten, verstevigt haar marktpositie verder en neemt Eurokor Barging (Ridderkerk) over. Gezamenlijk zijn de bedrijven goed voor het transport van 7,5 miljoen ton in 2021 en een vloot van meer dan honderd schepen en duwbakken. "Samen hebben we een bredere spreiding van ladingtypes, vaargebied en bieden we nog meer vervoersgarantie voor onze klant en zekerheid voor onze schippers", duidt CEO Matthijs Mannak van Interrijn de overname.

Met de overname groeit Interrijn uit tot een nog grotere logistieke dienstverlener in Europa met een vaargebied dat uitstrekt vanuit alle grote Europese zeehavens naar België, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Interrijn volgt een strategie van opschalen, integreren en samenwerken en blijft zo de stabiele factor in de keten voor steeds meer logistieke partners.

De acquisitie van Eurokor is de tweede overname sinds de aanstelling van CEO Matthijs Mannak bij Interrijn in 2019. Mannak: "Eurokor is een prachtig bedrijf dat handelt en werkt langs dezelfde principes als wij. Een mooie match dus. We staan allebei voor een no-nonsens mentaliteit, wij vullen logistieke ketens in, brengen slimme oplossingen, maar doen dat op de achtergrond."

Directeur Heiko Evink van Eurokor is blij met de overname. "Het is een bijzonder moment. Na bijna twee decennia zelfstandig ondernemerschap stelden we vast dat we ons moesten voorbereiden op een veranderende toekomst. De markt wordt steeds transparanter en competitiever. Met Interrijn als partner hebben we gekozen voor sterke en stabiele partij waarmee de toekomst voor Eurokor gewaarborgd is."

Een belangrijke reden om voor Interrijn te kiezen is dat het dna van Interrijn dezelfde als die van Eurokor. "We gaan in een nieuwe omgeving en met nieuw elan verder. Dat geeft rust en vertrouwen voor de toekomst, voor zowel onze opdrachtgevers en relaties als onze medewerkers."

Interrijn is een bekende naam in de binnenvaartsector met een duidelijke ketenaanpak. Met begeleiding in de zeehaven (port logistics) tot vervoer per binnenvaart en slimme opslag in bakken nabij de zeehavens (floating storage). Daarbij heeft Interrijn een aantal opvallende specialismen ontwikkelt in 50 jaar bedrijfsvoering. Van Rhine Ro-Ro Service, een lijndienst voor zwaar rollend materieel, binnenvaarttransport van personenauto’s van de (zee)haven naar achterland en vice versa tot het vervoer en opslag over en op het water van (break)bulklading zoals aluminium, bouwstoffen, veevoeders en cellulose.

Eurokor Barging B.V. is opgericht in 2003 en houdt zich bezig met transportovername van diverse goederen en bevrachting van relatie- en regieschepen variërend van 500 tot 4000 ton. Met opdrachtgevers met een groot ladingaanbod zoals agrarische producten, mineralen, vaste brandstoffen, ertsen, bouwstoffen en projectladingen. Het vaargebied van de schepen strekt zich uit van de Benelux en Duitsland tot Frankrijk, Zwitserland en Hongarije.

Foto's

 • J.Roeland
  ESTERO
 • J.Roeland
  MANNA
 • J.Roeland
  TYDA KYRA
 • Binnenvaartschip LIA
  Binnenvaartschip LIA

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden