Clicky


Preproloog 2022 op zondag 6 november

Preproloog 2022 op zondag 6 november
16-02-2022 11:32 | PreProloog | auteur Redactie | Esther van der Wal

EERSEL - Na maanden van onzekerheid over de toekomst van Preproloog, zijn kondigt de organisatie vandaag aan dat Preproloog 2022 plaatsvindt op zondag 6 november. Landgoed Duynenwater in Eersel is dan, na twee last-minute annuleringen, eindelijk weer decor voor de traditionele uitzwaaidag van Nederlandse en Belgische deelnemers aan Dakar Rally.

De afgelopen twee maanden waren een behoorlijk onzekere periode voor Preproloog. Allereerst natuurlijk omdat de organisatie een week voor het evenement Preproloog 2021 moest annuleren vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. Alle voorbereidingen waren getroffen en het terrein was nagenoeg in gereedheid gebracht voor Preproloog 2021. De (forse) uitgaven die daarvoor waren gedaan, bleken opnieuw allemaal voor niks.

Nul op rekest bij coronagarantiefonds

Daarna kwam op Oudjaarsdag een volgende enorme teleurstelling. Het door de overheid ingestelde coronagarantiefonds besloot na een lang overleg dat Preproloog niet aan de voorwaarden voldoet voor deze steun. Blijkbaar heeft het coronagarantiefonds alleen oog voor muziekevenementen en vallen sportevenementen buiten de boot. De kosten, opgelopen tot tienduizenden euro's, worden dus niet vergoed. Ondanks dat we het evenement op last van de overheid moesten annuleren.

De situatie bracht de organisatie niet alleen in grote problemen, maar zorgde ook voor veel onzekerheid. Dat een aantal van de partners op dat moment in Saoedi-Arabië de Dakar Rally reed, maakte overleg hierover ook erg lastig. Inmiddels weten de organisatie dat ze gesteund worden en verder kunnen met de organisatie van het evenement.

Zondag 6 november

Na al die tegenslagen, is de organisatie deze week met frisse energie gestart met de voorbereiding op Preproloog 2022. Mede op verzoek van, en in overleg met, enkele deelnemers aan Dakar Rally vindt Preproloog dit jaar weer plaats op een zondag, en wel zondag 6 november. Zo'n twee weken eerder dan gebruikelijk. Allereerst omdat de afgelopen twee jaren Nederland vanaf half november 'op slot' ging, maar ook vanwege de drukke racekalender. Daarnaast biedt deze vervroeging Nederlandse en Belgische deelnemers aan Dakar meer tijd om zich op die rally voor te bereiden.