Clicky


Zangeres Glennis Grace is weer vrij, blijft wel verdachte

Zangeres Glennis Grace is weer vrij, blijft wel verdachte [+video]
15-02-2022 20:31 | Showbizz | auteur ANP

AMSTERDAM - Zangeres Glennis Grace is weer op vrije voeten. Volgens de politie in Amsterdam is ze samen met twee medeverdachten, onder wie haar zoon, heengezonden. De drie blijven nog wel verdachte, maar voor het onderzoek is het niet nodig ze langer vast te houden, meldt de politie.

De 43-jarige Glenda Batta, zoals de zangeres voluit heet, zat vast sinds zaterdag. De zangeres werd samen met haar 15-jarige zoon en een derde persoon, naar verluidt een vriend, gearresteerd na een geweldsincident in de Jumbo in de Westerstraat in Amsterdam. De drie worden verdacht van openlijke geweldpleging en mishandeling in vereniging en met voorbedachten rade, aldus een woordvoerder van de politie.

"Hoewel het hier gaat om een stevige verdenking van een ernstig strafbaar feit, zijn er op dit moment geen juridische mogelijkheden de verdachten nog langer vast te houden. Op een later moment zullen de verdachten zich moeten verantwoorden voor de rechtbank", meldt het Openbaar Ministerie in een persbericht.

Hoewel de politie haar identiteit niet officieel heeft bevestigd, zei de advocaat van de zangeres, Kerem Canatan, zondagavond dat het om Glennis Grace gaat. Volgens haar advocaat heeft ze een medewerker geduwd. Batta herkent zich niet in beschuldigingen dat ze ook geschopt en geslagen zou hebben.

Volgens een politiewoordvoerder is vastgesteld dat er in totaal zeven personen de supermarkt binnenkwamen en dat er daarna "fors openlijk geweld" is gepleegd. "Van de zeven verdachten zijn er nu dus drie aangehouden. Van de overige vier verdachten zijn we nog druk aan het onderzoeken wie zij zijn."

De officier van justitie heeft de verdachten ook een maatregel opgelegd: ze mogen op dit moment niet in de Jumbo-supermarkt en de omgeving komen en geen contact opnemen met de medewerkers van het filiaal.