Clicky

 
Transport Online - Openbaar vervoer boos over blijven mondkapjesplicht

Openbaar vervoer boos over blijven mondkapjesplicht

Openbaar vervoer boos over blijven mondkapjesplicht
15-02-2022 20:01 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG/UTRECHT - De openbaarvervoerbedrijven zijn het er niet mee eens dat in trein, bus, tram en metro het mondkapje voorlopig verplicht blijft. Zorgminister Ernst Kuipers maakte de verlenging van die coronamaatregel dinsdagavond bekend. Overal vervalt de mondkapjesplicht, maar nog niet in het openbaar vervoer en op luchthavens.

"We zijn verbaasd dat het mondkapje als enige in het ov blijft. Als we die nu niet schrappen, wanneer dan wel? We kunnen dit onze reiziger niet uitleggen", zegt topvrouw Marjan Rintel van de Nederlandse Spoorwegen.

Ook branchevereniging OV-NL maakt zich kwaad. "De bereidheid in de samenleving om een mondkapje te dragen neemt al geruime tijd af. Dit geldt ook in en rond het ov. De boa’s in het ov hebben hierover dagelijks discussies met reizigers, die regelmatig uitmonden in incidenten", meldt de organisatie. "Als straks op alle plekken de mondkapjesplicht komt te vervallen, behalve in het ov, dan is dit niet meer te volgen voor reizigers. Daarnaast komt er een enorme druk te liggen op de handhaving van de mondkapjesplicht in het ov."

Tijdens de persconferentie zei Kuipers dat hij pas op 15 maart weer gaat kijken of het mondkapje in het ov kan worden geschrapt. Dat duurt te lang, vindt OV-NL. De brancheclub wil dat het kabinet het besluit per direct heroverweegt.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden