Clicky


Medewerker Landelijke Eenheid buiten functie gesteld vanwege mogelijk grensoverschrijdend gedrag

Medewerker Landelijke Eenheid buiten functie gesteld vanwege mogelijk grensoverschrijdend gedrag
15-02-2022 13:40 | Binnenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

DRIEBERGEN - Een medewerker van de Landelijke Eenheid is op 15 februari 2022 buiten functie gesteld wegens een vermoeden van plichtsverzuim. Aanleiding voor de buitenfunctiestelling zijn meerdere meldingen over grensoverschrijdend gedrag en het misbruiken van de positie.

De afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten (VIK) van de Landelijke Eenheid onderzoekt de zaak. De medewerker is de toegang tot de politiegebouwen en -systemen ontzegd en mag gedurende de tijd van het onderzoek geen werkzaamheden verrichten namens de politie.

Oscar Dros, politiechef Landelijke Eenheid: "In de eerste plaats is dit natuurlijk pijnlijk voor de collega’s die hiermee te maken hebben gehad. Ik waardeer hun moed om hiermee naar voren te stappen. We nemen de meldingen uiterst serieus, onderzoeken ze zorgvuldig en nemen passende maatregelen. Het onderzoek loopt echter nog en we kunnen niet voortijdig conclusies trekken."

"Ik hecht veel waarde aan een veilig werkklimaat voor iedereen. Willen we de veiligheid binnen onze eenheid vergroten, dan is dit een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Het vraagt dat we ons uitspreken over het gewenste gedrag en dat bespreken, er afspraken over maken en elkaar daarop aanspreken."