Clicky

 
Transport Online - Europese uitstoot hoger, net onder niveau van voor coronacrisis

Europese uitstoot hoger, net onder niveau van voor coronacrisis

Europese uitstoot hoger, net onder niveau van voor coronacrisis
15-02-2022 12:12 | Klimaat | auteur ANP

LUXEMBURG - De Europese uitstoot van broeikasgassen is in het derde kwartaal van 2021 toegenomen met 6 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Daarmee was de totale uitstoot bijna terug op hetzelfde niveau als voor de coronacrisis. Op de lange termijn neemt de totale uitstoot wel af, stelt het Europese statistiekbureau Eurostat.

De geschatte totale uitstoot in het derde kwartaal komt neer op 881 miljoen ton CO2. In 2019, voordat de coronapandemie uitbrak, lag de uitstoot in het derde kwartaal op 891 miljoen ton.

De stijging in de uitstoot van broeikasgassen werd voornamelijk veroorzaakt door het economische herstel in het derde kwartaal. In hetzelfde kwartaal van 2020 was de economische activiteit door de coronacrisis juist een stuk lager. De industrie en elektriciteitsvoorziening veroorzaakten de meeste uitstoot, respectievelijk 23 procent en 21 procent. Zowel huishoudens als de landbouw stootten 14 procent van de broeikasgassen uit.

In de meeste landen steeg de uitstoot door het herstel van de coronacrisis. Alleen in Nederland, Slovenië en Luxemburg daalde de uitstoot in het derde kwartaal in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2020.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions