Clicky


Ook Duitse bondskanselier weigert Russische coronatest

Ook Duitse bondskanselier weigert Russische coronatest
15-02-2022 10:20 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/DPA

MOSKOU - De Duitse bondskanselier Olaf Scholz is in Moskou geland voor zijn gesprek met president Vladimir Poetin. Net als eerder de Franse president Emmanuel Macron weigert hij een Russische coronatest. In plaats daarvan laat Scholz een dokter van de Duitse ambassade een PCR-test bij hem afnemen.

Russische functionarissen zijn volgens bronnen uitgenodigd om daar getuige van te zijn. Een coronatest is een voorwaarde om het Kremlin binnen te komen. Omdat Macron de Russische test vorige week weigerde, vond zijn urenlange discussie met de Russische leider plaats aan een zes meter lange tafel. De verwachting is dat Poetin ook met Scholz op gepaste afstand in gesprek gaat.

Scholz is in Moskou om de spanningen rond Oekraïne te bespreken. Hij was een dag eerder al in Kiev om steun te betuigen en voor besprekingen over de dreiging van een Russische inval, die volgens de Verenigde Staten deze week plaats zou kunnen vinden. Volgens de Duitse regeringsleider is sprake van een zeer ernstige bedreiging van de vrede in Europa. Hij eist dat Moskou de spanningen vermindert.