Clicky


Gündoğan houdt ongeacht uitslag onderzoek vast aan Kamerzetel

Gündoğan houdt ongeacht uitslag onderzoek vast aan Kamerzetel
15-02-2022 10:03 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Nilüfer Gündoğan houdt vast aan haar Kamerzetel. Ook als het onderzoek dat haar partij Volt laat uitvoeren negatief voor haar uitvalt. Dat schrijft ze in een verklaring die ze dinsdag naar buiten heeft gebracht.

"Ik zal los van eender welk verloop mijn zetel behouden. Het liefst binnen mijn eigen fractie, want ik ben nog steeds overtuigd van het programma van Volt", schrijft het Kamerlid.

Er loopt een onderzoek wegens grensoverschrijdend gedrag binnen de partij tegen haar. De partij laat een extern bureau onderzoek doen en heeft haar geschorst.

Gündoğan heeft de partij om opheldering gevraagd, maar had die dinsdagmorgen nog niet gekregen. Ze zegt de gang van zaken te betreuren en vindt dat er overdreven is gereageerd.

"Allereerst betreur ik de gang van zaken, die ik als een nachtmerrie ervaar. Ik ben ervan overtuigd dat er, gezien de aard en omvang van de klachten, buitenproportioneel is gehandeld", aldus het Kamerlid.

Ze laat verder weten het zeer te betreuren als "mensen zich vanwege mijn stijl van werken onveilig hebben gevoeld". Ze wacht de uitkomst van het onderzoek af en zal "op basis van de uitkomsten" reageren.

Gündoğan heeft advocaat Geert-Jan Knoops in de arm genomen om haar bij te staan.