Clicky

 
Transport Online - Staking bij Linde Gas in IJmuiden

Staking bij Linde Gas in IJmuiden

Staking bij Linde Gas in IJmuiden
14-02-2022 08:55 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

IJMUIDEN - Medewerkers van Linde Gas in IJmuiden leggen maandagochtend voor enige tijd het werk neer. Ze staken om hun roep om betere arbeidsvoorwaarden kracht bij te zetten. Volgens vakbond FNV, die de actie aankondigde, gaat het om de eerste staking bij het bedrijf in twintig jaar.

Bij Linde, een belangrijke leverancier van onder andere Tata Steel en Gasunie, werken zo'n 340 medewerkers verdeeld over een aantal locaties in Nederland. De bond had eerder een ultimatum neergelegd bij de leiding van Linde om met een beter eindbod te komen voor een nieuwe cao. Het vorige bod werd in december verworpen.

Volgens FNV kan actievoeren bij Linde veilig, ondanks dat het bedrijf met gevaarlijke stoffen werkt. Het bedrijf zelf zou bij FNV aangegeven hebben dat actievoeren gevaarlijk zou kunnen zijn. FNV benadrukt dat er niet gestaakt zal worden op plekken waar bijvoorbeeld medische zuurstoffen voor ziekenhuizen en hulpmiddelen voor patiënten worden gemaakt, omdat deze productie essentieel is voor de zorg.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden